Istoric

Şcoala a fost construită în anul 1967 cu un număr de 21 săli de clasă şi un atelier, având un număr de aproximativ 3000 elevi.

Este situată în partea de nord a Braşovului la aproximativ 500 m de Gara Braşov. A fost o şcoală care a dat elevi foarte buni pentru liceele din Braşov. Deşi a fost o şcoala “de cartier” a reprezentat şcoala braşoveană în toate întâlnirile interne şi internaţionale. Prima directoare a şcolii a fost doamna prof. FOLEA NICOLINA. Printre mulţi oameni valoroşi pe care i-a format şcoala noastră se numără: doamna inspector şcolar general, prof. Carmen TĂNĂSESCU, sportivul ce poartă culorile României în lume, domnul Mihai Claudiu COVALIU, profesori, ingineri, medici, deputaţi, omul de TV “Naşul”, Radu MORARU, fraţii VINTILĂ – vedete T.V. şi mulţi alţii, cercetători aflaţi peste hotare.

 100 0380

 

Azi, şcoala este condusă de doamna prof. SAVU CLAUDIA.

Numără aproximativ 800 de elevi. Are 22 săli de clasă, un laborator de chimie, un cabinet de  biologie, un cabinet psihologic, un cabinet medical, un cabinet stomatologic și o sala moderna de sport , de 1100 mp. Școala  are centrală termică proprie. Se studiază limbile moderne franceză, engleză şi germană. Școala functionează  în prezent cu 28 clase, 18 la învățământ primar și 10 la învățământ gimnazial.

Şcoala noastră a avut rezultate deosebite la concursurile şcolare cum ar fi: Locul I la olimpiada judeţeană de chimie (4 ani); locul I la istorie, locul I limba română, locul I la matematică (cls. a V-a), locul I la teatrul de păpuşi ale francofoniei ( cls. a VIII-a), numeroase locuri II, III, menţiuni.

  • am avut olimpici la faza naţională, la chimie – istorie si la faza pe tara la matematica.
  • am câştigat proiectul “PROCTER &GAMBLE” în 2003 – 2004; „ÎNVAŢĂ SĂ SCHIMBI LUMEA” sub patronajul Preşedinţiei României.

Timp de doi ani, 2004 – 2006 am câştigat Proiectul Internaţional “SOCRATES” cu tema “ O şcoala deschisă spre Europa de mâine”, fiind şcoală coordonatoare de proiect pentru Italia, Franţa, Lituania. Am câştigat în cadrul Proiectului” Selectează, colectează” organizat de Primăria Braşov în 2004 – 2005 locul I şi două containere ecologice

  • Ne-am prezentat cu desene în Israel, India, Egipt, Franţa, S.U.A.China, Germania,şi am luat medalii de aur şi argint în 2004 – 2005.

Suntem parteneri ai “Fundaţiei EUROPA- ASIA”, am luat premii cu desene, având în 2005, doi elevi care au expus în “Galeriile  Bavareze” de la Munchen. Am avut în cadrul Fundaţiei, întâlniri cu expozanţi chinezi la sala “Reduta”.

Am organizat expoziţii de desene la “ Galeriile de artă” 2004; la Muzeul de Artă Braşov 2005 şi în vara 2006 vom mai organiza expoziţii.

Am câştigat Proiectul Medieval “Moştenire vie”, doi ani, 2004 – 2005, în colaborare cu Universitatea Transilvania, Eco – Plus şi Consiliul Judeţean Braşov.

Am contribuit la reabilitarea (Străzii Sforii) Braşov.

Şcoala are o bună bază materială, elevii au condiţii foarte bune de învăţare şi au cadre didactice în majoritatea cu gradul didactic I.

Cadrele didactice organizează multe acţiuni extradidactice ( excursii, vizite, serbări, colinde de Craciun, expoziţii cu lucrări, teatru de păpuşi în limba franceză, spectacole în limba engleză, dansuri, etc. )